Ζώδια σήμερα

Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν στα ζώδια;

Οι οπαδοί της αστρολογίας αποδέχονται ότι ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και αποφασίζει και δρα σύμφωνα με τη θέληση του, παρότι δέσμιος των ενστίκτων και αδυναμιών, φυλακισμένος εντός του σώματος του αντιλαμβάνεται τα ζώδια και την αστρολογία ως μέσω φυγής. Και έτσι αναζητά από αστρολόγους, μέντιουμ, χαρτορίχτρες και καφετζούδες να προβλέψουν το μέλλον του.

Ο Γιώργος είναι ένας στρέιτ άνδρας στα 25 του και ζει στην Αθήνα. Όπως πολλοί στην ηλικία του, ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την αστρολογία, διαβάζει κάθε μέρα τι λέει το ζώδιο του για την ημέρα, καλεί σε τηλέφωνα και μιλά με αστρολόγους και ψάχνει να βρει κοπέλα που να ταιριάζει με το ζώδιο του.

astrologia, zodia

Τα ζώδια σήμερα

Στα social media περνάει τουλάχιστον την μισή ημέρα γράφονται μηνύματα και απαντώντας σε φίλους και αγνώστους κάνοντας chat.

“Δεν είσαι Σκορπιός;”, τον ρωτάω, γνωρίζοντας πολύ καλά τι ζώδιο είναι και μου απαντάει: “Τώρα θα μου πεις ότι αυτό είναι κλασική συμπεριφορά Σκορπιού;”. Και έτσι αρχίζει η κουβέντα στο facebook.

Τα τελευταία χρόνια, η αστρολογία έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και ενώ παλαιότερα αποτελούσε αντικείμενο ενδιαφέροντος ίσος ενός μικρού κοινού, πλέον πάρα πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με προβλέψεις ζωδίων. Σάιτ όπως το zodia.ape.com.gr που ασχολούνται επαγγελματικά με αστρολογικές προβλέψεις έχουν τεράστια επισκεψιμότητα χάρη στα ωροσκόπια και τα αστρολογικά θέματα που αναλύουν. Πάρα πολλά σαιτ ενημέρωσης έχουν εμπλουτίσει στο περιεχόμενο τους με αστρολογικές προβλέψεις που παλαιότερα έπαιζαν δευτερεύοντα ρόλο όμως τώρα οι άνθρωποι της αναζητούν.

Αστρολογία και γνωριμίες

Αν μπεις σε κάποιο σαιτ γνωριμιών θα δεις πολλές γυναίκες να έχουν συμπεριλάβει το ζώδιό τους στο βιογραφικό της, να αναφέρουν τι τους αρέσει και τι όχι και για να το χρησιμοποιούν ως δείκτη συμβατότητας στην αναζήτηση ερωτικού συντρόφου.

Αν είσαι στρέιτ άνδρας με πολλές φίλες γυναίκες είναι πολύ πιθανόν να αποδέχεσαι την ενασχόληση τους με την αστρολογία. Η αστρολογία ανέκαθεν θεωρούνταν ως γυναικεία ενασχόληση με τους άνδρες να μην την θεωρούν τόσο σημαντική. Αν ρωτήσεις 10 άνδρες αν πιστεύουν στα ζώδια σήμερα θα σου πούνε ότι είναι σπατάλη χρόνου, ενέργειας και χρήματος. Όμως υπάρχουν και οι διαφορετικές απόψεις ότι ακριβώς η αστρολογία και η κίνηση των πλανητών είναι συνδεδεμένα με το μέλλον μας και μπορούν να προειδοποιήσουν για το τι θα μας συμβεί.

Καθώς οι γυναίκες εθίζονται ολοένα και περισσότερο στην πρόβλεψη ζωδίων σήμερα, όλο και περισσότεροι άνδρες αναγκάζονται να ασχοληθούν και να μάθουν τι παίζει. Κάποιοι άνδρες μάλιστα με τους οποίους μίλησα ανέφεραν και περιστατικά όπου ένα ραντεβού καταστράφηκε λόγω αστρολογικής ασυμβατότητας. Απλά η κοπέλα με του που άκουσε το ζώδιο τους είπε γεια και έφυγε από το ραντεβού.

Μέντιουμ και χαρτορίχτρες

Ο Δημήτρης από την Θεσσαλονίκη λέει ότι η πρώην γκόμενα του χρησιμοποιούσε τον αστρολογικό της χάρτη, για να δικαιολογήσει την κακή της διάθεση, ενώ ο Γιάννης από την Κρήτη λέει ότι έκανε σεξ με μια κοπέλα καθαρά λόγω της υποτιθέμενης συμβατότητας μεταξύ των ζωδίων τους. Ναι η σχέση ήταν σύντομη και η κοπέλα τον εγκατέλειψε όμως όσο καιρό ήταν μαζί της εκείνη προτιμούσε την συντροφιά του μόνο και μόνο γιατί ταίριαζε με το ζώδιο της.

Η αστρολογία λένε κάποιοι ότι είναι ένας φυσικός τρόπος να αντιληφθεί κάποιος τον χρόνο και οι γυναίκες είναι περισσότερο εναρμονισμένες με τη φύση την οποία αντιλαμβάνονται καλύτερα. Οι άνδρες προτιμούν περισσότερο να φτιάχνουν πράγματα και να κερδίζουν χρήματα. Αν μια κοπέλα δεν μπορεί να αποδείξει στον ερωτικό της σύντροφο ότι η αστρολογία είναι πραγματική και επηρεάζει την ζωή τους, είναι οι πιθανότητες να του τραβήξει το ενδιαφέρον ή να το διατηρήσει είναι ελάχιστες.

Μιλώντας με τον Πασχάλη ο οποίος δηλώνει επιχειρηματίας με δικό του μαγαζί στην Τσακάλωφ στο Κολωνάκι με γυναικεία ρούχα και παπούτσια λέει ότι ο άνδρας ενδέχεται ως πιο πιθανό να απορρίψουν μια κοπέλα που ασχολείται με την αστρολογία, ενώ μια κοπέλα είναι πιο πιθανόν να ζητήσει να μάθει περισσότερες πληροφορίες πριν τον αποδεχτεί ή απορρίψει. Οι γυναίκες έχουν πιο ανεπτυγμένη την εν συναίσθηση, ενώ οι άνδρες έχουν πιο αναλυτικό μυαλό και ψάχνουν χειροπιαστές και άμεσες λύσεις.

Ημερήσιες προβλέψεις ζωδίων

Η αστρολογία όμως δεν αποφεύγει τα πράγματα που εξερευνούν τα ελαττώματα μας όπως πένθος, τραύμα, άρνηση, θλίψη, την εσφαλμένη αντίληψη, τις προσβολές, ενδεχόμενη υπονόμευση του εαυτού μας ή την στοχευμένη θυματοποίηση μας από άλλους, λένε αστρολόγοι και μέντιουμ. Έτσι ενθαρρύνουν τους άνδρες να ορθώσουν το ανάστημα τους και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα κοιτώντας το στα μάτια αντί να προσπαθήσουν να το κρύψουν.

zodia simera

Το να κατανοήσεις τη δική σου προσωπικότητα και των υπόλοιπων γύρω σου και να προσπαθήσεις να προβλέψεις το μέλλον αποτελεί μια προσπάθεια στο να αποκτήσεις ενδεχομένως έλεγχο επάνω του και να επηρεάσεις την γνώμη του προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Φυσικά αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έρχεται στον αστρολόγο έτοιμος να αποδεχτεί ότι του πει και να το πιστέψει. Οι γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι προσελκύονται από την αστρολογία, επειδή τους προσφέρει εκείνο το καταφύγιο που ψάχνουν για να ενσωματωθούν σε μια κοινότητα και να νιώσουν μέλη της. Οι άνθρωποι στρέφονται συνήθως στης αστρολογικές προβλέψεις σε περιόδους μεγάλου άγχους επίσης. Το ίδιο συμβαίνει και με την θρησκεία. Το τηλεφωνικό σεξ επίσης είναι συνδεδεμένο με της προβλέψεις ζωδίων και πολλοί άνδρες καλούνε της αστρολογικές γραμμές για να συμβουλευτούν κάποιο μέντιουμ για το θα συμβεί σήμερα ή αύριο. Σε μια μελέτη του 1992, ο ψυχολόγος G. Tyson γράφει ότι οι άνθρωποι που αναζητούσαν συμβουλές από μέντιουμ το κάνουν ως αντίδραση σε παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν στρες:

«Υπό συνθήκες υψηλής πίεσης, το άτομο είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει την αστρολογία ως μηχανισμό αντιμετώπισης, παρόλο που υπό συνθήκες χαμηλού άγχους δεν πιστεύει σε αυτήν».

Καφεμαντεία και κάρτες ΤΑΡΩ

Εν κατακλείδι, το μικρό ενδιαφέρον που είχα εγώ για την αστρολογία από τότε που ήμουν μικρός θεμελιώθηκε μόλις μετά από μερικές επισκέψεις σε μια χαρτορίχτρα μέντιουμ η οποία αφού μάντεψε 5 συνεχόμενες φορές πράγματα τα οποία ήξερα μόνο εγώ και αφού μου έκανε τον προσωπικό μου αστρολογικό χάρτη, ο οποίος βγήκε σούπερ αληθινός αναγκάστηκα να πιστέψω ότι δουλεύει. Όσους και ενδοιασμούς είχα πριν πείστηκα ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν το χάρισμα να προβλέπουν το μέλλον και να διαβάζουν τα άστρα ή κάρτες ΤΑΡΩ λέγοντας πράγματα τα οποία είναι αδύνατον να τα ήξεραν από πριν.

Ως συμβουλή δίνω την εξής:

Αν πιστεύετε ότι βρίσκεστε σε σταυροδρόμι και αναρωτιέστε ποιον δρόμο να πάρετε μια επίσκεψη σε επαγγελματία αστρολόγο μπορεί να σας δώσει κατευθύνσεις. Ρωτήστε συγκεκριμένα πράγματα και θα λάβετε συγκεκριμένες απαντήσεις της οποίες αν εμπιστευτείτε και ακολουθήσετε μπορεί να αλλάξουν το μέλλον σας.